חיפוש
חיפוש

מהו שיעור הפיצויים בתביעת רשלנות רפואית

אחת הסוגיות היותר מורכבות בתביעת רשלנות רפואית. כמו גם בתביעות נזיקין אחרות, היא קביעת שיעור הפיצויים שישולמו לזוכים בתביעה. עם השנים נקבע מספר כללים מנחים בתחום, אבל למרות העיסוק האינטנסיבי בנושא ולמרות ריבוי התביעות המוגשות, ואלה המוכרות בסיכומו של עניין כמוצדקות, עדיין קשה לקבוע מראש מהו גובה הפיצויים שיפסוק בית המשפט למאן דהו אם התביעה תסתיים בהצלחה. מהם הכללים המשפיעים על גובה הפיצויים שיקבע בית המשפט לטובת הזוכים בתביעה? איך בכל זאת משפיעים גורמים חיצוניים ואובייקטיביים על גובה הפיצויים? איך קורה שבשני מקרים דומים במהותם, קובע בית המשפט פיצויים שונים לחלוטין?

כללי אצבע לבחינת גובה הפיצויים

אף שכאמור לעיל אין קביעה אחידה של פיצויים עבור מקרים ספציפיים של רשלנות רפואית, הרי שעם השנים התגבשו מספר כללים המאפשרים להעריך, גם אם באופן גס וכללי מאד, מהו גובה הפיצויים הצפוי. עם הכללים הללו ניתן למנות את הפסדי ההכנסה של התובע בגין הרשלנות הרפואית, יחד עם עלויות הטיפולים השונים שהמטופל עובר, או יעבור בעתיד בעקבות ההרעה במצבו. בנוסף, אם המגבלה מחייבת התאמה של בית המגורים לצרכים החדשים של המטופל, יחושבו גם ההוצאות הצפויות לאורך השנים לצורך זה. גם עלויות הניידות של המטופל יחושבו כחלק מהפיצויים, אם בעקבות הרשלנות הרפואית הוא הפך חלילה למוגבל בתנועה.

בנוסף לאבדן ההכנסה הצפוי והגידול בהוצאות שאמורים להיות מגולמים בתביעת הרשלנות, כוללת תביעת הרשלנות הרפואית גם את מרכיב עגמת הנפש והסבל שנגרם למטופל ושייגרם לו בעתיד. כאן, יש מקום לבית המשפט להגדיל משמעותית את הפיצויים. על פי המגמה המסתמנת בשנים האחרונות, בית המשפט אכן משתמש בסמכותו לטובת המטופלים שנפגעו.

 

גורמים חיצוניים המשפיעים על גובה הפיצויים

עם הגורמים המשפיעים על גובה הפיצויים ניתן למנות את ההכנסות של המטופל בטרם אירעה הפגיעה. ככל שההכנסות הללו היו גבוהות יותר, וככל שהפגיעה בהן משמעותית יותר, כך הפיצויים שידרשו יהיו גבוהים יותר ואת זה תעשו בעזרת משרד עו"ד דוד פייל. גם הגיל של הנפגע הוא משמעותי. אם מדובר באדם בתחילת דרכו המקצועית ושעתידו לפניו, הפיצויים עשויים להיות גבוהים משמעותית מאלה שייפסקו לטובת פנסיונר, שההכנסות שלו ימשיכו לזרום בכל מקרה. עם זאת, הגורם הבלתי צפוי הוא הסכום שיפסקו השופטים בגין סבל ועגמת נפש למטופל, כפי שכבר הוזכר לעיל.

אם משקללים את כל הנתונים שהוזכרו כאן, הרי שגובה הפיצויים שעשויים השופטים לפסוק במקרים של רשלנות רפואית, יכולים לנוע בין מאלת אלפי שקלים למיליוני שקלים. מה שמשפיע על גובה הפיצויים הם חומרת הנזק וההשפעה שלו על היכולת של המטפל להתפרנס. אם התביעה הוגשה בגין רשלנות רפואית בלידה, תביעת הנזיקין תכלול גם את אבדן ההכנסה של אחד ההורים או של שניהם, כתוצאה מהצורך שהתעורר לטפל בתינוק שנפגע. במקרים כאלה הפיצויים הם בדרך כלל גבוהים מאד, גיוון שהבעיה הרפואית תשפיע על התינוק ועל כל בני המשפחה שלו לאורך כל החיים.

קבלת כסף

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
ניתוח קיסרי
רשלנות רפואית בניתוחים בחו"ל

עריכת ניתוח בחו"ל היא לעיתים קרובות הפיתרון היחיד, או הפיתרון הטוב והנכון ביותר במקרים מסוימים. הן מערכת הבריאות והן ביטוחי הבריאות הפרטיים, מכירים בעובדה שיש

קרא עוד »
אירופאית ראשית
אזרחות אירופאית

אלפי ישראלים פונים בכל שנה לרשויות בפורטוגל וזאת על מנת לקבל אזרחות פורטוגלית. מהם היתרונות באזרחות הזו? כל הפרטים.   אזרחות אירופאית – שפע של

קרא עוד »